Hosting

Een eigen online plek

Het Engelse woord 'host' betekent letterlijk gastheer. Een treffende term, want een hostingbedrijf biedt webaccomodatie aan bedrijven en particulieren die zich op het internet willen presenteren. Websites worden pas toegankelijk via internet als ze ergens zijn opgeslagen. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bestand op uw eigen PC. Wanneer u een brief schrijft in Microsoft Word moet u deze opslaan om hem later nog eens na te kunnen lezen. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site meestal niet opgeslagen op uw eigen PC, maar op de computer van een gespecialiseerd bedrijf dat webruimte aanbiedt. Zo'n bedrijf wordt een webhost of hostingprovider genoemd.

De betrouwbaarheid van de webservers en de connecties met het internet zijn van groot belang. Uw website moet immers altijd bereikbaar zijn, uw e-mail moet altijd afgeleverd worden. Een kwaliteitsbewakingssysteem garandeert de voortdurende beschikbaarheid van voldoende bandbreedte.

Bij iC10 krijgt u bij uw hostingpakket een ControlPanel waarmee u uw domein kunt beheren. We bieden een no nonsense pakker voor € 10,00 per maand. Inclusief e-mailadressen naar behoefte en onbeperkt aantal te downloaden Mb's, op basis van Fair Use Policy.

Zoekt u hosting voor uw website?
Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Domeinnamen
Een adres op internet wordt een domeinnaam genoemd.

Domeinnamen zijn uitgevonden om het internet gebruiksvriendelijk te maken. Een domeinnaam bestaat uit een unieke naam en een extensie of TLD (bijvoorbeeld .nl). Andere voorbeelden van TopLevelDomeinen (TLD) zijn: .eu, .com, .org, en .info.

Domeinnamen komen voor in internetadressen en in e-mailadressen. De domeinnaam van iC10 is: iC10.nl. Ons internetadres is www.iC10.nl en ons e-mailadres is
iC10 kan vrijwel alle TLD's leveren. Mocht een gewenste TLD niet in ons overzicht voorkomen, neem dan contact met ons op.

Domeinnaamregistratie
Om een domeinnaam te kunnen gebruiken is het nodig dat u uw gewenste domeinnaam registreert. Na uw domeinnaamregistratie is uw domeinnaam alleen van u.

Domeinnaam registreren
Controleer hiernaast of uw domeinnaam vrij is en klik in de shop op "Registreer". Bepaal vervolgens of uw een pakket of service bij uw domeinnaam wilt afnemen. Klik nadat u uzelf hebt aangemeld en een betaalwijze hebt gekozen op 'Bestelling bevestigen'. Uw domeinnaam wordt binnen een uur voor u geregistreerd. Zo bent u direct online.