Nieuwe website de Bibliotheek CultuurPuntAltena live.

Een site voor de Bibliotheek

De Bibliotheek CultuurPuntAltena vertegenwoordigt sinds 1 mei 2014 Bibliotheek Altena en CultuurPunt Altena. Doordat de partijen in elkaars doelstellingen zichzelf herkenden en een grote overlap vertoonden in de samenwerking met het onderwijs, is besloten de krachten te bundelen om de dienstverlening te optimaliseren.

Op 17 mei is de (tijdelijke) website van de Bibliotheek CultuurPuntAltena (www.cultuurpuntaltena.nl) live gegaan, tijdens de feestelijke lancering van Muziekwijzer Altena. Deze website is in de recordtijd van 4 weken tot stand gekomen. Het logo van de Bibliotheek CultuurPuntAltena was al ontworpen door een communicatiebureau. Het verdere ontwerp van de website is in overleg met de verantwoordelijke bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena door iC10 ontwikkeld. Op www.cultuurpuntaltena.nl is nu nog alleen het onderwijsaanbod en het aanbod van Muziekwijzer Altena opgenomen. Het onderwijsaanbod is opgenomen in een zoekfilter. Hierdoor kan er per discipline en per basisschoolgroep gezocht worden. Voor het bibliotheekgedeelte is er een link naar de huidige website van de bibliotheek (www.bibliotheekaltena.nl). Op dit moment wordt er hard gewerkt om de inhoud van de website van de bibliotheek daadwerkelijk te integreren en zo te komen tot één website www.cultuurpuntaltena.nl. Hier ligt nog een mooie uitdaging! Deze integratie moet namelijk einde 2014 afgerond zijn.

Wat moet er nog gebeuren?
Het ontwerp van de nieuwe homepage wordt binnenkort gepresenteerd. De menustructuur is in grote lijnen bekend. Deze moet nog verder verfijnd worden. Er moeten een aantal koppelingen gemaakt worden. Koppeling met G!ds is gerealiseerd. De API voor de content van BNL is aanwezig. Hier kan ook een koppeling voor ontwikkeld worden. Webservices bij HKA (via Cubiss) zijn geactiveerd. Deze koppeling wordt nu aan gewerkt. Wanneer deze koppeling tot stand gekomen is, kunnen klanten van de bibliotheek optimaal profiteren van alle webfuncties van het bibliotheek uitleensysteem BicatWise. Tijdens het verder bouwen en ontwikkelen kunnen de medewerkers van de bibliotheek de content overzetten naar de nieuwe website.
Na de integratie van de website wordt de nieuwsbriefmodule van iC10 gekoppeld. Hierdoor kunnen op een gemakkelijke en efficiënte manier diverse nieuwsbrieven verstuurd worden. Denk daarbij aan een maandelijkse nieuwsbrief en een welkomstmail voor nieuwe leden. Dankzij de koppeling met webservices van HKA is het ook mogelijk om nieuwsbrieven te sturen naar speciale klantgroepen.

Bekijk de site hier: www.cultuurpuntaltena.nl