Systeembeheer

Beheer al uw systemen

Automatisering is onmisbaar en moet aangenaam en zorgeloos werken. Om een (kantoor)automatiseringsnetwerk zorgeloos te laten werken is periodiek onderhoud nodig.

Een goed functionerend netwerk is van groot belang om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen. Daarbij is voorkomen beter dan genezen. Er zijn storingen die voorkomen kunnen worden als er op voorhand preventief naar gekeken wordt.

Denk aan het updaten van antivirus programma's, analyseren van logbestanden, back-up controle, Windows updates, VMWare updates, disk controle enz. In de praktijk blijkt dat men voortdurend zaken wil wijzigen, toevoegen of verwijderen. Dit zijn allemaal taken voor de systeembeheerder. Uw bedrijf dient zich te richten op zijn core-business en dus niet op een van de belangrijkste bijzaken de ICT. iC10 automatisering neemt deze taken graag van u over zodat u door kunt met uw core-business.

Zoekt u de zekerheid van een zorgeloos werkend automatiseringsnetwerk?

In een gesprek inventariseren wij wat de beste oplossing is voor uw wensen.

De meest voorkomende oplossingen zijn:

  1. Werkzaamheden op afroep: wij komen pas in actie op het moment dat er een storing is, u zorgt zelf voor de update en het up and running houden van het netwerk.
  2. Onderhoudscontract: we spreken samen af dat wij een x aantal keer per jaar uw netwerk onderhouden en updaten. Op uw pc's en servers kan software worden geïnstalleerd, die ervoor zorgt dat een (mogelijke) storing gesignaleerd wordt.
  3. All-in contract: aan de hand van de werkzaamheden in het verleden en/of de te verwachten werkzaamheden wordt een maandelijks bedrag afgesproken. Hierdoor heeft u de zekerheid van een vast bedrag per maand en staat u niet voor verrassingen. Uitbreidingen en vervangingen zijn geen onderdeel van het all-in contract.
  4. Cloud: hierbij werkt u met online werkplekken. U besteedt de gehele ICT uit aan iC10. Op het bedrijf heeft u kleine "thin client" computers en printers. De server (eigendom of huur) wordt geplaatst in een datacenter. Hiermee bent u flexibel en kunt u besparen op de ICT kosten.

Detachering

Om goed in te kunnen spelen op veranderingen in de markt is het van belang om een flexibel personeelsbestand te hebben. Door tijdelijk personeel in te zetten kunt u snel en efficiënt inspelen op pieken en dalen in de werkdruk. Gedetacheerden kunnen ook ingezet worden in drukkere periodes of om tijdelijk andere medewerkers te vervangen vanwege bijvoorbeeld ziekte.

iC10 wil graag bijdragen aan de continuïteit van uw bedrijf en biedt u de zekerheid van medewerkers op detacheringsbasis. U bepaalt zelf in welke mate u ontzorgd wilt worden. Dit kan variëren van structureel een dag per week voor full-service onderhoud voor zowel hardware als software tot werkzaamheden op afroep en alle mogelijkheden die hier tussen zitten. Elke mate van ontzorging heeft de zekerheid van een eigen vast bedrag per maand. Hierdoor weet u vooraf wat de kosten zijn voor een zorgeloos werkend automatiseringsnetwerk.

Bekabeling

Zonder de infrastructuur, zoals kabels en switches, functioneert een automatiseringsnetwerk niet. Het is van belang dat kabels en switches goed bevestigd en keurig weggewerkt zijn. Onze monteurs werken zeer nauwkeurig bij het aanleggen van een (nieuwe) infrastructuur.