Wireless

Draadloos verbonden

Draadloos internet is sinds enkele jaren een vanzelfsprekendheid. Het is een onaangename verrassing wanneer op de werkplek, de camping of in het restaurant geen draadloos internet aanwezig is.

WiFi maakt het mogelijk om draadloos gegevens te versturen op korte afstand. Hierdoor is WiFi ideaal voor gebruik thuis of op het kantoor. Het is niet langer nodig om een internetkabel aan te liggen tussen uw computer en de meterkast.

Wifi op kantoor:
De meeste kantoren zijn voorzien van een draadloos netwerk voor werknemers die met hun laptops, tablets en smartphones continu een draadloze verbinding nodig hebben met het internet en het bedrijfsnetwerk. Voor bezoekers wilt u liefst een guest-netwerk waarmee uw gasten toegang hebben tot internet, maar geen toegang hebben tot uw interne netwerk. Beide draadloze netwerken moeten betrouwbaar, snel en overal beschikbaar zijn. Wij hebben hier een prima oplossing voor. Onze access points ondersteunen seamless roaming wat er voor zorgt dat deze accespoints samenwerken. Dit betekent in de praktijk dat uw telefoon, laptop of ander device automatisch verbinding maakt met het dichtstbijzijnde access point zonder dat de verbinding verloren gaat.

Wifi in de buitenlucht:
Er zijn diverse oplossingen voor een draadloos netwerk in de buitenlucht. Eén van de oplossingen is een speciale antenne op een gebouw in de buurt. Een ander oplossing is om het signaal tussen de access points te laten hoppen door repeaters. Deze repeaters transporteren dan het signaal. Hier is echter wel een stroomvoorziening voor nodig. Kortom: WiFi in de buitenlucht is steeds een eigen uitdaging. Heeft u zo'n uitdaging? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag deze uitdaging aan met u.

Hotspot/openbaar internet:
Wilt u aan uw klanten of bezoekers gratis of betaald internet aanbieden? Dat kunnen wij voor u regelen! Hiervoor kunnen we uw bestaande internetlijn gebruiken. Op deze datalijn maken we twee gescheiden netwerken zodanig uw klanten of bezoekers niet op uw netwerk kunnen komen. Is uw huidige datalijn niet geschikt voor twee gescheiden netwerken? In dat geval gebruiken we een aparte lijn waarbij een extra signaal wordt uitgezonden. Hierdoor is het voor u en uw collega's mogelijk om met het eigen netwerk te verbinden.

Wanneer u de voorkeur geeft aan betaald internet voor uw bezoekers kunnen wij u een ticketsysteem aanbieden waarmee u uw gasten of uw klanten kunt laten betalen voor het gebruik van WiFi. Dit ticketsysteem print een ticket met daarop een code die toegang geeft tot het internet voor een bepaalde tijd of een vooraf gepaald Mb's.

Straalverbinding (P2P):
Heeft u meerdere vestigingen, heeft u een camera zonder internet toegang, of wilt u internet aanbieden op een locatie zonder internet aansluiting? Dan kunnen deze aan elkaar worden gekoppeld met behulp van een straal-WiFi of laser verbinding. Met een straal-WiFi is het mogelijk om enkele kilometers te overbruggen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunnen langere afstanden overbrugd worden door middel van een (niet zichtbare) laser. Over deze laserverbinding kan dan ook data, spraak, internet en video. Deze verbindingen staan garant voor snelle verbindingen.

Zoekt u advies over WiFi?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.